Knijn & Damsma
Knijn-Damsma-min Scroll

Lokaal sterke schoonmaakbedrijven

Website

https://www.knijn-damsma.nl/

Partner sinds

2023

Sector

Schoonmaak

Hoofdkantoor

Heemskerk

Knijn & Damsma is een platformorganisatie van lokaal sterke schoonmaakbedrijven die gespecialiseerd zijn in algemene en specialistische schoonmaakdiensten. Dat zijn bijvoorbeeld diensten als gevelonderhoud, graffitiverwijdering, vloeronderhoud en glasbewassing.

De organisatie richt zich op B2B-klanten in de algemene zakelijke markt, zoals kantoren, medische en onderwijslocaties. Daarnaast zijn er leden met een (potentieel) sterke aanwezigheid in een nichemarkt, zoals reiniging van vakantieparken. Op dit moment is Knijn & Damsma met name actief in en rondom Noord-Holland. Het platform staat voor betrouwbaarheid, een hoge kwaliteit en bijpassend serviceniveau. Binnen de organisatie ligt een sterke nadruk op de ESG-pijlers: ecologische duurzaamheid, sociale verantwoordelijkheid en sterk bestuur.

De bedrijven binnen ons schoonmaakplatform opereren zelfstandig, maar onderling werken ze samen om klanten zo goed mogelijk te bedienen en schaalvoordelen optimaal te benutten. HC Partners investeert in de groei van Knijn & Damsma door middel van overnames van schoonmaakbedrijven en autonome groei, bijvoorbeeld door nieuwe klanten aan te sluiten.

Knijn & Damsma’s ambitie is om lokaal leidende merken te creĆ«ren en ‘groot worden door klein te blijven’. Op termijn worden de bedrijven binnen het platform mogelijk aangestuurd vanuit een hoofdkantoor dat support biedt voor back-end processen. Het behoud van de eigen identiteit, werkwijze en een sterk lokaal karakter zullen centraal blijven staan.

1

Regio

Erik de Boer

Partner

Derk Mulder

Investment Manager

Max Coenen

Analyst