Environmental, social en governance
Onze ESG-aanpak esg-min Scroll

Ecologische duurzaamheid

In ons investeringsbeleid zijn we actief op zoek naar mogelijkheden om ecologische duurzaamheid te bevorderen. Bijvoorbeeld door te investeren in bedrijven die zich richten op hernieuwbare energie, een efficiƫnter gebruik van energie en hulpbronnen, en het verkleinen van de ecologische voetafdruk. Daarmee willen we bedrijven ondersteunen die bijdragen aan een schonere en gezondere planeet.

Sociale verantwoordelijkheid

Het investeren in bedrijven met een sterk sociaal kompas geeft ons de mogelijkheid om bij te dragen aan een rechtvaardigere en inclusievere wereld. We richten ons op investeringen die sociale uitdagingen aanpakken, diversiteit en inclusiviteit bevorderen en prioriteit geven aan het welzijn van hun werknemers en sociale omgeving.

Sterk bestuur

Sterk bestuur is de basis van een duurzaam en succesvol bedrijf. Wij beoordelen bedrijven op basis van hun bestuurspraktijken, waaronder transparante besluitvorming, ethisch leiderschap en het respecteren van aandeelhoudersrechten. Het beleggen in goed geleide bedrijven helpt ons om de beleggingen van onze klanten veilig te stellen.

Environmental, social en governance

Als bedrijf zetten we ons graag in voor de maatschappij. Jaarlijks selecteren we een paar goede doelen waar we ons als bedrijf hard voor maken. In de afgelopen jaren ondersteunden we onder andere Het Nederlandse Rode Kruis en Stichting @ease.

Stichting @ease

Stichting @ease richt zich op jongeren tussen de 12 en 25 jaar oud die behoefte hebben aan een luisterend oor. @ease wil jongeren een veilige plek bieden waar ze gehoord worden en over hun problemen kunnen praten. @ease maakt het zoeken van hulp daarmee toegankelijker voor jongeren met (beginnende) psychologische en sociale problemen.

Het Rode Kruis

De Nederlandse Rode Kruisvereniging is de nationale afdeling van het Internationale Rode Kruis. Als vriend van het Rode Kruis dragen we bij aan innovatieve oplossingen in Nederland en in het buitenland, en ondersteunen we het Rode Kruis in rampgebieden. Elke bijdrage is hard nodig.