Fysiogroep Nederland
fgn-min Scroll

Leidend in de paramedische sector

Website

https://fgn.nl/

Partner sinds

2019

Sector

Gezondheidszorg

Hoofdkantoor

Woerden

Fysiogroep Nederland (FGN) is de leidende platformorganisatie geworden in de paramedische sector in Nederland. De groep volgt een actieve een buy-and-build strategie om haar positie als toonaangevende paramedische groep verder te versterken.

FGN is opgebouwd volgens een hub-and-spoke-model. De groep bestaat uit hoogwaardige fysiotherapiepraktijken met ondernemende fysiotherapeuten. Zij opereren grotendeels onafhankelijk binnen hun eigen regio, en profiteren tegelijk van gecentraliseerde ondersteunende diensten. Zo zijn business development, financiële administratie, financiering, HRM, marketing en gegevensanalyse grotendeels centraal binnen de groep belegd.

De regionale hubs bieden een brede variatie aan gespecialiseerde fysiotherapie- en gezondheidsdiensten voor een verscheidenheid aan letsels, ziekten of handicaps. FGN is een jonge en ambitieuze organisatie die verbetering van de gezondheidszorg nastreeft door innovatieve multidisciplinaire gezondheidsdiensten aan te bieden.

35

Investeringen

Betrokken teamleden

Matthew Boatfield

Partner

Erik de Boer

Partner

Derk Mulder

Investment Manager

Max Coenen

Analyst

testing

Nicole Cremers

Ondernemende fysiotherapeut en regiomanagement FGN Noord-Holland

Ik heb altijd één motto gehad: samenwerken met investeerders, dat nooit! Het eerste gesprek met HC partners leek daarom heel simpel. ‘Nee, ik ga niet met jullie samenwerken. Maar je bent er nu toch dus vertel maar…’

Toen bleek dat onze ideeën voor de toekomst misschien wel meer overeenkwamen dan die van collega’s uit het vak. Het was een mooi begin om serieus te overwegen samen aan een toekomst te gaan bouwen. Met mijn kennis van de Paramedie en HC Partners’ kennis van ondernemen een toekomstbestendig bedrijf in de zorg bouwen? Kom maar op!

Dat het daarnaast ook nog prettige mensen zijn in de omgang, waar je prima een wijntje mee kunt drinken, is een goede bijkomstigheid!

testing

Philip van der Have

Commercieel Directeur

Ik leerde HC Partners in 2018 kennen, toen ik op zoek was naar een investeerder om een leidende organisatie in de fysiotherapie mee op te bouwen. De ondernemende en hands-on manier waarop HC Partners dit consolidatie-avontuur benaderde trok me aan.

Met een aantal ondernemende praktijkeigenaren zijn we gestart met Fysiogroep Nederland. Vier jaar later zijn we de kwalitatieve marktleider in fysiotherapie met meer dan 100 locaties en 750 professionals in dienst. In deze periode werkten we intensief samen met HC Partners. Met name in de eerste jaren pakten zij veel operationele zaken op.

Ik heb HC Partners ervaren als echte teamplayers die het sociale en maatschappelijke aspect van ondernemen ook een belangrijke plek geven in de keuzes die ze maken. Nu Fysiogroep Nederland een volwassen onderneming is zijn zij als grootaandeelhouder een constructieve sparringpartner. Ze zijn altijd aangehaakt bij belangrijke strategische vraagstukken.