Fysiogroep Nederland

Paramedisch buy-and-build platform FGN.

WEBSITE

PARTNER SINDS

2019

SECTOR

Gezondheidszorg

HOOFDKANTOOR

Woerden

Fysiogroep Nederland (FGN) is de leidende consolidator in de Nederlandse paramedische sector geworden. De groep bouwt haar positie als toonaangevende paramedische groep met een sterke reputatie verder uit aan de hand van een actieve buy-and-build-strategie. FGN is gebouwd volgens een ‘hub-and-spoke’-model en bestaat uit hoogwaardige fysiotherapiepraktijken aangestuurd door fysio-ondernemers die grotendeels zelfstandig opereren in de eigen regio, maar profiteren van (schaalbare) gezamenlijke centrale ondersteunende functies (zoals financiële administratie), business development, financiering, HRM, marketing en data-analyse). Alle regiohubs bieden een verscheidenheid aan gespecialiseerde fysiotherapie- en zorgproducten voor een breed spectrum aan blessures, ziekten of handicaps. De ambitie is om de zorg voor een breed scala aan patiënten te verbeteren door innovatieve multidisciplinaire zorgproducten aan te bieden.
Resultaten in cijfers

01.

0
Investeringen

02.

0
Regio's

03.

0
Locaties

04.

0
Medewerkers
Betrokken teamleden
Ondernemende fysiotherapeut en regiomanagement FGN Noord-Holland
Nicole Cremers

Ik heb altijd één motto gehad; een samenwerking aan moeten gaan met investeerders, dat nooit! Het eerste gesprek met HC partners leek daarom heel simpel, nee ik ga niet met jullie samenwerken maar je bent er nu toch dus vertel maar… En toen bleek dat onze ideeën voor de toekomst elkaar misschien wel vaker ‘raakten’ dan dat dat gebeurde met collega’s uit het vak. Dit was een mooi begin om serieus te overwegen om samen aan een toekomst te gaan bouwen. Mijn kennis van de Paramedie en hun kennis van ondernemen, daarmee samen een toekomstbestendig bedrijf in de zorg bouwen. Kom maar op!

Dat het daarnaast ook nog prettige mensen zijn in de omgang, waar je prima een wijntje mee kunt drinken is een mooie bijkomstigheid!

Director Business Development FGN
Philip van der Have

Ik heb HC Partners in 2018 leren kennen toen ik op zoek was naar een investeerder om een marktleider fysiotherapie mee te gaan bouwen. Wat mij aantrok aan hen was de ondernemende en hands-on manier waarop zij een consolidatie avontuur als deze benaderden. Samen met een aantal ondernemende praktijk eigenaren zijn we gestart met Fysiogroep Nederland en vier jaar later zijn we de kwalitatieve marktleider in fysiotherapie met meer dan 100 locaties en 750 mensen in dienst. Gedurende deze periode hebben we intensief samengewerkt en zeker in de eerste jaren pakten zij veel operationele zaken op. Ik heb ze ervaren als echte team players die het sociale en maatschappelijke aspect van ondernemen ook een belangrijke plek geven in de keuzes die ze maken. Nu Fysiogroep Nederland een volwassen onderneming is stellen zij zich op als constructieve sparringpartner in hun rol als groot aandeelhouder en zorgen ze dat ze altijd aangehaakt zijn bij belangrijke strategische vraagstukken.