Slagvaardig, hands-on en betrokken

VERSNELDE GROEI IN GEFRAGMENTEERDE MARKTEN 

Bekijk onze
Investeringen

Veelbelovende sectoren spot je niet zomaar. Aan onze manier van werken ligt een uitgebreid data-gedreven analytisch kader ten grondslag. Wij werken samen met visionaire ondernemers en bedrijven met potentieel, nog voor anderen dat doen. Door slagvaardig, hands-on en zeer coöperatief te zijn met onze bedrijven, kunnen we nieuwe marktleiders van de grond af opbouwen. En het allerbelangrijkste: we hebben er veel plezier in.
Wat we doen
  • Onze focus sectoren selecteren op basis van een uitgebreid analytisch kader
  • In samenwerking met ondernemende teams en professionals platformbedrijven creëren met de potentie tot marktleiderschap
  • Groeien naar marktleiderschap door:
    • Een buy-and-build strategie uit te voeren door verschillende bedrijven in dezelfde sector over te nemen en synergie te bereiken door integratie
    • Het realiseren van organische groei door een vernieuwde commerciële focus en het investeren in groeimogelijkheden
    • Aansturen structurele operationele verbeteringen door nauwe samenwerking met onze bedrijven en mensen

Focus criteria

01

Bedrijf is actief in een omvangrijke bedrijfstak die stabiel is of groeit

02

Onderneming is actief in een gefragmenteerde sector met consolidatie potentieel

03

Onderneming is actief in een sector met duidelijke schaalvoordelen

04

Onderneming genereert positieve kasstromen en EBITDA

05

Mogelijkheid voor HC Partners om meerderheidsaandeelhouder te worden

06

Bedrijf heeft een ondernemend managementteam dat samen wil groeien of is op zoek naar opvolging
Investment Manager (HC Partners)
Tijmen Hoes

HC Partners is voor mij, geschoold als strategie consultant bij Bain & Company, de ideale keuze gebleken om op een effectieve manier de transitie naar investeerder te maken. De keuze voor een partij die zich volledig toelegt op buy-and-build was een bewuste. Het aantal deals dat HC Partners doet en de veelzijdigheid van de transacties is uniek: in mijn eerste maanden heb ik aan meerdere transacties gewerkt in verschillende sectoren, inclusief de closing van mijn eerste deal. Tegelijkertijd kan ik door de nauwe betrokkenheid bij onze investeringen bouwen op mijn strategische en operationele ervaring, en is er alle ruimte om de kennis die ik bij Bain heb opgedaan te gebruiken om ambitieuze ondernemers verder te helpen!

Adviseur, tandarts en voormalig vice-voorzitter KNMT
Alexander Tolmeijer

Met HC partners is de samenwerking anders dan een investeerder bij een keten. Mijn ervaring is dat ze duidelijk, deskundig en echt betrokken zijn. Daarbij gaat het niet alleen om de investering en het rendement, maar ook om de zorg zelf en de kwaliteit daarvan. Dat heb ik de afgelopen jaren ervaren bij beslissingen rondom overnames, verbouwingen en nieuwe initiatieven. De kwaliteit en de filosofie moeten goed zijn, pas dan heeft het ook voor HC partners zin om samen te werken. Met alle financiële trajecten die nu eenmaal horen bij een grotere groep komt hun deskundigheid en professionaliteit iedere keer weer duidelijk naar voren. Het zijn prettige mensen met als uitgangspunt: problemen lossen we samen op.

Ondernemende fysiotherapeut en regiomanagement FGN Noord-Holland
Nicole Cremers

Ik heb altijd één motto gehad; een samenwerking aan moeten gaan met investeerders, dat nooit! Het eerste gesprek met HC partners leek daarom heel simpel, nee ik ga niet met jullie samenwerken maar je bent er nu toch dus vertel maar… En toen bleek dat onze ideeën voor de toekomst elkaar misschien wel vaker ‘raakten’ dan dat dat gebeurde met collega’s uit het vak. Dit was een mooi begin om serieus te overwegen om samen aan een toekomst te gaan bouwen. Mijn kennis van de Paramedie en hun kennis van ondernemen, daarmee samen een toekomstbestendig bedrijf in de zorg bouwen. Kom maar op!

Dat het daarnaast ook nog prettige mensen zijn in de omgang, waar je prima een wijntje mee kunt drinken is een mooie bijkomstigheid!

Management Gijsen BCO (Sansidor)
Henk Gijsen & Mark Ruijs

Het traject waarbij Mark en ik ons bedrijf verkochten aan het TIC platform Sansidor was natuurlijk intensief en “spannend”. De eerste gesprekken in aanwezigheid van HC Partners voelden direct goed en gedurende het proces werd steeds duidijker dat de beloftes aan de voorkant ook in het proces tot uiting kwamen. Snel schakelen, open & eerlijke communicatie en vooral dat doen wat nodig, is typerend over onze ervaringen gedurende het verkoop en het due diligence-traject. Na de overname is snel een samenwerking ontstaan waarbij de uitvoering echt in het bedrijf is gebleven en vanuit Sansidor en HC Partners vooral ondersteuning is gekomen waar we dat nodig hadden en zijn we gaan zoeken naar kansen binnen de groep.

CEO Sansidor
Udo Waltman

De samenwerking met HC Partners is praktisch, intensief en absoluut aanvullend. De kennis van allerlei inspecties en controles in gebouwen ligt besloten in de onderliggende bedrijven. HC Partners voegt daar aan toe toe brede marktkennis, ervaringen in het proces van acquireren van bedrijven en de financiering. De rol van aandeelhouder en toezichthouder wordt feilloos afgewisseld. Daarnaast fungeert HC Partners als sparringpartner bij allerhande (strategische) beslissingen en keuzes.

Director Business Development FGN
Philip van der Have

Ik heb HC Partners in 2018 leren kennen toen ik op zoek was naar een investeerder om een marktleider fysiotherapie mee te gaan bouwen. Wat mij aantrok aan hen was de ondernemende en hands-on manier waarop zij een consolidatie avontuur als deze benaderden. Samen met een aantal ondernemende praktijk eigenaren zijn we gestart met Fysiogroep Nederland en vier jaar later zijn we de kwalitatieve marktleider in fysiotherapie met meer dan 100 locaties en 750 mensen in dienst. Gedurende deze periode hebben we intensief samengewerkt en zeker in de eerste jaren pakten zij veel operationele zaken op. Ik heb ze ervaren als echte team players die het sociale en maatschappelijke aspect van ondernemen ook een belangrijke plek geven in de keuzes die ze maken. Nu Fysiogroep Nederland een volwassen onderneming is stellen zij zich op als constructieve sparringpartner in hun rol als groot aandeelhouder en zorgen ze dat ze altijd aangehaakt zijn bij belangrijke strategische vraagstukken.